Робити замовлення в ресторані це НАВИК який можна набути❗️
Я деколи губилась з вибором страв у нових закладах, тому створила для себе певну систему правил і використовую одне або декілька разом.
1. Замовляю страви по профілю закладу. 🐟 Рибу в рибному, 🍖 м’ясо в стейкхаусі, 🍗 закуски з пивом у пабі, 🍕 піцу у піцерії, а 🥐 солодке в кондитерській. Це не значить що інші страви недостойні, просто ті на яких спеціалізуються, будуть найкращі з того що зможуть вам запропонувати в даному місці. Де – у профільних ресторанах/кафе які для себе визначаю як середні і хороші.
2. Замовляю «фірмову страву», а коли такої нема питаю що у вас найсмачніше. Де:
- В мережевих ресторанах (найяскравіше у Львові то працює в закладах Локаль)
- В ресторанах вищого рівня,
- В ресторанах/кафе які для себе визначаю як середні і хороші
- Коли вперше у закладі/місті/країні, та тільки з європейськими кухнями. Азійські страви пробую дуже обережно.
3. Замовляю те що замовляють інші клієнти.
- Коли бачу що щось дуже гарне понесли за сусідній стіл.
- В кафе і ресторанах де є найбільше схвальних відгуків стосовно якоїсь страви
- Або той продукт який зараз активно рекламують поза закладом (тобто інформація не від офіціанта, а з інших джерел)
- На фестивалях вуличної їжі їм там де найбільша черга 😄
4. Вибираю найдорожчу страву з якогось одного розділу. До прикладу, салати чи першу страву - обираю, а закуски, гарніри і десерти – ні, (до поки не принесуть і не спробую), таким чином убезпечую себе від можливих помилок. Де: середні і непевні заклади.
5. Обираю найпростішу страву яку «тяжко зіпсувати». Мої фаворити гречка або вареники і салат з бурячків а часом сосиска чи маленька ковбаска і нічого смаженого! Де: придорожні кафе, їдальні або зовсім непевні заклади в віддалених районах області.
6. Замовляю страву де всі інгредієнти мені підходять. Віри що ніхто не забуде якийсь продукт НЕ класти в мою тарілку мало. Єдине місце де можна замовляти страву без якогось інгредієнта це дуже круті і фешенебельні ресторани, хоча і там процент «забування» присутній.
7. Снідаю в ресторані. Це як правило яєчні, та кожен сніданок точно показує рівень кухні і обслуговування в цілому, і визначає куди я захочу повернутись, а куди ні.
+1. Основне правило - приношу з собою в заклад хороший настрій або створюю його на місці, це на 100% добре працює при будь-якому обслуговуванні чи якості кухні.
Я впевнена що у вас є свої правила і лайфхаки – поділіться в коментарях, і напишіть чи згодні з моїми – мені дуже цікаво!
Я деколи губилась з вибором страв у нових закладах, тому створила для себе певну систему правил і використовую одне або декілька разом.
1. Замовляю страви по профілю закладу. 🐟 Рибу в рибному, 🍖 м’ясо в стейкхаусі, 🍗 закуски з пивом у пабі, 🍕 піцу у піцерії, а 🥐 солодке в кондитерській. Це не значить що інші страви недостойні, просто ті на яких спеціалізуються, будуть найкращі з того що зможуть вам запропонувати в даному місці. Де – у профільних ресторанах/кафе які для себе визначаю як середні і хороші.
2. Замовляю «фірмову страву», а коли такої нема питаю що у вас найсмачніше. Де:
- В мережевих ресторанах (найяскравіше у Львові то працює в закладах Локаль)
- В ресторанах вищого рівня,
- В ресторанах/кафе які для себе визначаю як середні і хороші
- Коли вперше у закладі/місті/країні, та тільки з європейськими кухнями. Азійські страви пробую дуже обережно.
3. Замовляю те що замовляють інші клієнти.
- Коли бачу що щось дуже гарне понесли за сусідній стіл.
- В кафе і ресторанах де є найбільше схвальних відгуків стосовно якоїсь страви
- Або той продукт який зараз активно рекламують поза закладом (тобто інформація не від офіціанта, а з інших джерел)
- На фестивалях вуличної їжі їм там де найбільша черга 😄
4. Вибираю найдорожчу страву з якогось одного розділу. До прикладу, салати чи першу страву - обираю, а закуски, гарніри і десерти – ні, (до поки не принесуть і не спробую), таким чином убезпечую себе від можливих помилок. Де: середні і непевні заклади.
5. Обираю найпростішу страву яку «тяжко зіпсувати». Мої фаворити гречка або вареники і салат з бурячків а часом сосиска чи маленька ковбаска і нічого смаженого! Де: придорожні кафе, їдальні або зовсім непевні заклади в віддалених районах області.
6. Замовляю страву де всі інгредієнти мені підходять. Віри що ніхто не забуде якийсь продукт НЕ класти в мою тарілку мало. Єдине місце де можна замовляти страву без якогось інгредієнта це дуже круті і фешенебельні ресторани, хоча і там процент «забування» присутній.
7. Снідаю в ресторані. Це як правило яєчні, та кожен сніданок точно показує рівень кухні і обслуговування в цілому, і визначає куди я захочу повернутись, а куди ні.
+1. Основне правило - приношу з собою в заклад хороший настрій або створюю його на місці, це на 100% добре працює при будь-якому обслуговуванні чи якості кухні.
Я впевнена що у вас є свої правила і лайфхаки – поділіться в коментарях, і напишіть чи згодні з моїми – мені дуже цікаво!
Коментарі
Дописати коментар